Ollut taukoa kirjoittelusta oman elämän haasteiden vuoksi, mutta ketoilu ja Arcticin tuotteet ovat pysyneet stressistä huolimatta osana elämää. Olenkin pohdiskellut kaikenlaista molempien vaikutuksista näin keväällä ja nyt tietenkin myös kesällä. Toki pieniä repsahduksia on tullut kesän aikana, yllättävän vähän kylläkin.

Aiemmin olen tosiaan oireillut koivun kukkiessa erinäisin oirein vaihtelevasti vuodesta riippuen. Myös hyttysten pistot on aina turvonnut järkyttävän paljon… mutta nyt ei ole pistot turvonneet eikä ollut koivun kukinnasta eikä nyt myöskään heinästä muuta kuin aivastelua. Pujo sen sijaan teki vähän enemmän tukkoiseksi olon, mutta toisaalta on ollut kovaa stressiäkin, joka käsittääkseni kuluttaa hivenaineita ja vitamiineja normaalia enemmän.

Paino on tämän vuoden sisällä tippunut noin 8 kiloa eli kivasti ruvennut kroppa toimimaan sekä ketoilun että Arctic nutrition tuotteiden myötä. Flown lanseerauksen jälkeen pirteyttä on tullut paljonkin lisää ja sen avulla pysyi kuumimmilla helteilläkin hereillä. Ja se kun polttaa myös rasvaa ja antaa solunsuojaa niin uskon sen auttaneen painojumin pois karkottamisessa. Mikäs sen parempi hellejuomana kun on terveellistä ja hyvää.

Yksi uusi ilmiö tuli tänä kesänä kohdalleni, jota olen aiemmin vain ihmetellyt kun en ole sitä aiemmin kokenut… nimittäin ruokahaluttomuus kesähelteillä! Vielä viime vuonna ja kaikkina muinakin kesinä olen vain ihmetellyt miten jotkut menettää kuumalla ilmalla ruokahalunsa, itseni kohdalla nälkää tainnut pitää hiilihydraatit yllä? Mene ja tiedä. Tänä kesänä tuli useampikin yhtäkkinen paastopäivä pidettyä kun ei vaan yksinkertaisesti ollut nälkä eikä tehnyt edes mieli mitään.

Paastoilukin on uusi tuttavuus, tullut vasta tämän vuoden puolella kuvioihin. Lukenut ja katsellut videoita paljonkin aiheesta, ennen nimittäin olin siinä uskossa että paastoaminen on vain pahasta. En voi väittää olevani aiheen asiantuntija, mutta uskon paastoilua tutkineita mitkä ovat hyötyjä. Liian pitkä paasto ei tietenkään ole turvallista ilman valvontaa, itselläni ennätys on 32h vasta. Mielenkiintoista on mm. väite, että jos tuntee olonsa yhtään kipeäksi, kannattaa paastota tankaten nimenomaan elektrolyyttejä niin kroppa keskittyy pääosin pöpöjen voittamiseen ruoan sulatuksen sijaan.

Flow on auttanut keskittymään työharjoitteluun virkistyksen lisäksi.
Sekoittamista pulloon