Voisin tätä aihetta hieman avata lisää. Etsin erilaisia laihdutuskeinoja, dieettejä ynnä muuta. Päätin nimittäin ottaa itsestäni vastuun mitä tulee omaan terveyteeni. Bongasin silloin ketogeenisen ruokavalion ja aloin pikkuhiljaa etsimään aiheesta lisää tietoa. Olen kokeillut superdieetit ynnä muita erilaisia laihdutuskeinoja ja aina on paino noussut takaisin, kun palaan ”normaaliin ruokavalioon”. Toki edellisen nousun aiheutti ihan vain se, kun en tyttäreni menetyksen jälkeen pitkään aikaan jaksanut paljoa pohtia mitä suuhuni laitoin.

Ensin ajattelin ketoilusta, että en kyllä noin tiukkaa linjaa jaksa alkaa noudattaa. Tutustuin aiheeseen lisää ja mieli muuttui ja ajattelin, että kyllä minä pärjään yksikseni näillä tiedoilla. Lopulta kuitenkin päätin ottaa varman päälle ja ostin tarjouksesta rouva Keton Kokonainen-valmennuksen. Onneksi ostin, nimittäin olisi aivan varmasti mennyt ihan päin metsään koko ketoilu! Kaikki makrojakauma jutut tuntui vaihtelevan kuka niistä kirjoitti ja toisten mielestä rasvaa saa vetää vaikka kaksin käsin, kun oikeasti se ei niin mene. Rouva Keto on kerännyt niin kattavasti informaatiota kurssille ja pisti miettimään myös omia ruokailutottumuksia siinä kaiken muun ohella. En aiemmin ollut ymmärtänyt esimerkiksi sitä, kuinka tärkeää on sisäistää terveellinen ruokavalio siten, että sen kanssa osaa elää mahdollisesti loppuelämänsä. Jos itse kiinnostuit ruokavaliosta, niin suosittelen ensinnäkin tutustumaan oikeasti aiheeseen kunnolla eikä, että ryntäät suinpäin toteuttamaan vain osittain tietäen mitä teet. Itse suosittelen lämpimästi etenkin naisille Rouva Keton valmennusta, itse hyödyin siitä todella paljon. Minulla ei ole kaupallista yhteistyötä hänen kanssaan, tämä on täysin tyytyväisen asiakkaan palaute. Ja kaikille ruokavalio ei välttämättä sovi.

Alkuun olin aivan sekaisin kaiken sen informaatio paljouden kanssa, mutta lähdin pikkuhiljaa vähentämään hiilihydraattipitoista ruokaa ja lisäsin hyvälaatuisia rasvoja. Opin muun muassa, että hyvälaatuisia on mahdollisimman vähän käsitellyt rasvat ja näitä ovat esimerkiksi voi ja öljyistä melko lailla kylmäpuristetut versiot kuten mct-öljy, neitsyt oliiviöljy sekä macadamiaöljy. Eikä niitä rasvoja tosiaan syödä ylen määrin, kuten jotkut tuntuvat ajattelevan.

Pikkuhiljaa huomasin olossani mukavia muutoksia, esimerkiksi jo omassa tarinassani mainitsin aivosumun hävinneen! Painon en edes olettanut heti lähtevän putoamaan, koska kilpirauhasen vajaatoiminnan myötä olen tajunnut ettei pidä hätiköidä laihdutuksen suhteen. Kroppani käy hitaalla ja tarvitsee aikaa muutokseen. Tähän mennessä paino on kuitenkin pudonnut viime heinäkuusta noin 13 kg! Lisäksi aineenvaihduntani on lähtenyt käyntiin tai ainakin vatsani toimii huomattavasti paremmin kuin ennen ja olen pikkuhiljaa tullut yhä virkeämmäksi. Ainiin! Melkein unohtui mainita yksi kiva sivuvaikutus tällä ruokavaliolla: silloin kun syön oikeasti puhtaasti, niin minua ei pieretä!

Olen nyt jaksanut käydä lähes joka aamu jonkinlaisen kävelyn samalla kun olen nuorimmaisen lapseni saattanut koulubussille